Open top menu

Organisatie Scouting

De scouting van FC Dordrecht is verdeeld in 2 onderdelen:

  1. Scouting tbv het 1e elftal
  2. De Jeugdscouting

De organisatie van de scouting is in handen van de Hoofdscout van FC Dordrecht, John de Jager, die met Technisch manager Hary van den Ham overleg pleegt om te kunnen bepalen voor welke positie van het 1e elftal er gescout moet worden. De scouting voor het 1e elftal vindt in Nederland en België plaats.

De Jeugdscouting is circulair opgebouwd. Spelers, die voetballen bij onze partners, DFC, vv Dubbeldam, Wieldrecht en V.V. Drechtstreek hebben een voorkeurspositie om uitgenodigd te worden voor de Opleiding school van FC Dordrecht, speciaal voor spelers jonger dan 13 jaar.

Daarna volgen spelers van alle andere Dordtse verenigingen en wordt de cirkel uitgebreid naar de Drechtsteden en zo verder tot alle selecties compleet zijn.

Spelers, die zich zelf willen opgeven, kunnen dit doen middels het invullen van het scouting formulier. De organisatie van de scouting beoordeelt aan de hand van een aantal criteria, of de speler wel, of niet gevolgd gaat worden door het scouting apparaat.

Verder zijn er een zestal tipgevers in de Drechtsteden actief. Liefhebbers van jeugdvoetbal, die in hun ogen talenten doorgeven aan de Manager Jeugdzaken, waarna deze spelers gevolgd worden door de Jeugdscouts.

Functie Naam
Hoofd scout
Manager  Scouting
John de Jager
Harry van den Ham
Scouts Piet Staat / René Seedorf / Jermaine Sewambar / Han Schipperen / Frank van Vliet / Erik Post

Uitbreiding van het scouting team is altijd welkom. Wanneer u denkt kijk te hebben op het ontdekken van talenten, dan kunt u altijd contact opnemen met Hoofdscout John de Jager.