Open top menu

Partners van FC Dordrecht

In het seizoen 2012-2013 heeft FC Dordrecht een Convenant Plus overeenkomst gesloten met 4 Dordtse verenigingen te weten: DFC, vv Dubbeldam,vv Wieldrecht en FC Dordrecht Amateurs. 

Tussen FC Dordrecht en de partner clubs zijn een aantal afspraken gemaakt om voor beide partijen een win-win situatie te creëren.

Voor FC Dordrecht is met name de aanmelding van talenten door de partners van groot belang. Spelers van eerder vermelde verenigingen krijgen als eerste de kans om hun talent ten toon te spreiden op de opleiding school van FC Dordrecht, of mee te trainen met één van de andere selecties.

FC Dordrecht daarentegen geeft maximaal 2x per jaar een voetbal clinic bij zijn partners en trainers van de partners mogen een kijkje in de keuken nemen bij FC Dordrecht tijdens de trainingen van de Jeugdteams.

De jeugdspelers van de DFC, Dubbeldam en Wieldrecht kunnen 1x per jaar gratis naar een wedstrijd van het 1e elftal van FC Dordrecht, zodat bij deze spelers meer betrokkenheid met FC Dordrecht wordt gecreëerd.

Indien er activiteiten zijn bij één van de partners van FC Dordrecht, dan wordt bekeken, of er een mogelijkheid is om 1 van de selectie spelers van FC Dordrecht deze activiteit te laten ondersteunen. Dit is geheel afhankelijk van de datum, waarop de activiteit wordt gehouden.

Spelers, die meer tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen en (tijdelijk) afvallen bij FC Dordrecht worden geadviseerd om bij één van de Convenant Plus verenigingen te gaan spelen, zodat mede door de samenwerking en communicatie tussen FC Dordrecht en haar partners het juiste moment gekozen kan worden om weer terug te keren naar FC Dordrecht.

Het meedoen van FC Dordrecht aan toernooien georganiseerd door onze partnerclubs zal in het algemeen positief worden gehonoreerd.

Partnerclubs profiteren mee met de door FC Dordrecht bedongen voordelen, zoals extra kortingen op voetbal sportattributen bij Sporthuis Centrum. Het gebruik maken van de fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in sportblessures en tal van andere voordelen.

Uitbreiding van het aantal Convenant plus verenigingen is selectief en streek gebonden, maar behoort tot de mogelijkheden om zodoende in de omgeving van Dordrecht het talent te behouden.