Open top menu
Spotlight: John van Ooijen

Spotlight: John van Ooijen

Mijn naam is John van Ooijen, 40 jaar en woonachtig in Meerkerk.

Ik ben werkzaam bij Scheepswerf Damen Shipyards te Gorinchem als Logistiek medewerker. Naast mijn werk ben ik al 3 jaar werkzaam bij de FC Dordrecht Jeugdopleiding. De eerste 2 jaar als assistent-scheidsrechter JO19-1 en het afgelopen seizoen als Teammanager JO19-1. Het huidige seizoen sluit ik aan bij de O-21 als wederom teammanager.

Buiten dat ik iedere zaterdag met FC Dordrecht O21 op pad ben, ben ik op zondag nog met mijn andere hobby bezig. Nadat ik jarenlang gevoetbald had, maar door blessures die het voetbal in de weg stonden helaas heb moeten stoppen, ben ik bij de club wedstrijden gaan fluiten. Ik wilde op zaterdag toch iets te doen hebben.

Hierop heb ik besloten om de Bos cursus Scheidsrechter te volgen. Toen ik de Bos cursus scheidsrechter had afgerond, heb ik nog 3 jaar bij de club gefloten.

Na deze periode ben ik voor de KNVB gaan fluiten op zaterdag en zondag. Na 1 jaar ben ik gestopt op de zaterdag, omdat ik het zondagvoetbal leuker vond om te fluiten en tot op heden ben ik nog steeds actief als scheidsrechter.

Het leukste moment wat ik heb meegemaakt is de promotie als scheidsrechter.  Ik had er zelf eigenlijk niet meer op gerekend en dan is het des te leuker als je te horen krijg dat je toch gepromoveerd ben

John van Ooijen

John van Ooijen 2