Open top menu

Een Stukje Organisatie

De Jeugdafdeling van FC Dordrecht is 6 juli j.l. gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit doet de club met een nieuwe organisatiestructuur.

Het afgelopen jaar liepen Johan Versluis en Sander van Andel al mee met HJO Ben Kinds en vanaf komend seizoen zullen Versluis en Van Andel diverse taken van Kinds overnemen. Roman Bussem complementeert het kwartet als assistent HJO.

Ben Kinds combineerde zijn taken als HJO sinds februari dit jaar met de functie als rechterhand van Harry vd Ham bij het eerste elftal. Verder is hij reeds gestart met de cursus UEFA Pro en loopt dit seizoen stage bij zowel het 1e elftal van FC Dordrecht als Sparta Rotterdam. Ook is hij op 3 Juli voor het eerst de trotse vader geworden van een zoon, Benjamin Lionel Kinds. Hiernaast blijft hij ook HJO en zal op twee zaterdagen in de maand alle verrichtingen van de jeugdteams volgen. Ook op trainingsavonden is hij op 1 vaste avond aanwezig.

Om Kinds enigszins te ontzien in zijn drukke werkzaamheden heeft hij een nieuw jeugdmanagement om zich heen gebouwd.

Kinds wordt komend seizoen ondersteund door oud prof en kind van de club Johan Versluis. Versluis neemt dit seizoen het O21 elftal onder zijn hoede en wordt de rechterhand van Kinds. Hij gaat, met name, bij de bovenbouw het beleid van de club en de lijn bewaken. Hiernaast gaat hij op technisch gebied trainers van zowel boven- als middenbouw ondersteunen.

Naast Versluis als coördinator bovenbouw/ass. HJO krijgt ook Sander van Andel een prominentere rol binnen het management. Vorig seizoen startte van Andel als coördinator middenbouw (O14-15 en Voetbalschool) en inmiddels heeft hij zijn plek gevonden en daarop besloot Kinds zijn functie uit te breiden. Van Andel is volgend seizoen actief als coördinator middenbouw (O14-O15-O16 en de voetbalschool) daarbij neemt hij enkele taken over van Ben.

Verder wordt Ben ondersteund door Roman Bussem. Bussem loopt al meer dan twee decennia rond bij de club en weet alle ins en outs. Bussem assisteert de HJO op alle fronten behalve op voetbaltechnisch gebied. Hij is o.a. verantwoordelijk voor de communicatie met de KNVB, oefenwedstrijden, veldindelingen, scheidsrechterszaken, jeugdwebsite en alle andere voorkomende zaken.

Vervelend  was afgelopen seizoen dat de corona roet in het eten gooide. Maar FC Dordrecht zou FC Dordrecht niet zijn als ze niet met hun beperkte middelen en beperkt kader er toch sterker uitkwamen.

Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt om alles startklaar te krijgen voor komend seizoen. Inmiddels hebben we bij alle teams jonge ambitieuze hoofdtrainers gevonden die hun sporen hebben verdiend bij amateurclubs in de regio en klaar zijn voor de volgende stap.

Team Trainers Middenbouw Team Trainers Bovenbouw
O14 Mark van Leeuwerden O17 Tim den Haan
O15 Ryan Klipsteen O18 Serge Uijtenhoorn
O16 Perry Bakema O21 Johan Versluis

FC Dordrecht geeft ook niet alleen talenten de kans zich als voetballer te ontwikkelen, maar geeft ook zeker (regionale) talentvolle trainers de kans zich door te ontwikkelen.

Dit geldt ook zeker voor de assistent-trainers die FC Dordrecht aan zich heeft gebonden, te weten:

Team Ass. Trainers middenbouw Team Ass. Trainers bovenbouw
O14 Ricardo Ottenvanger O17 Ron van der Hoek
O14 Ard Nagtegaal O17 Ian de Jager
O15 Ryan Giasi O18 Geert Kleef
O15 Jermaine Sewambar O18 Yordi Spoelder
O15 Abdi Jama O21 Ruben van Doorn
O16 Ronald Plaisier

Hiernaast heeft bijna elk team ook een teammanager, te weten:

Team Teammangers Middenbouw Team Teammanagers Bovenbouw
O14 Vacant O17 Harold La Grand
O15 Michel Gerde O18 Vacant a.i. Erik de Jager
O16 Bart Gundel O21 John van Ooijen

Naast de hoofdtrainers, assistent-trainers en teammanagers staat de rest van de staf binnen de opleiding als een huis. Zo werkt FC Dordrecht met zeer gedreven fysiotherapeuten Milan Klein en Corné Vliegenthart die onze jeugdspelers op alle mogelijke manieren begeleiden.

Vanaf komend seizoen heeft FC Dordrecht ook twee keeperscoördinatoren te weten Bianca Oskam en Remco de Heer, zij zijn in samenwerking met Merrick Leijnse verantwoordelijk voor de keepers van O14 t/m O21. Ook leggen zij op dit moment de hand aan een keepersplan waarmee vereniging breed gewerkt gaat worden.

Verder beschikt FC Dordrecht over twee performance coaches te weten Marc Bos Rongen en Claudine van Vlimmeren die met spelers werken op gebied van loop coördinatie, kracht en individuele training.

Ook is FC Dordrecht verheugd dat ze John Beuk binnenboord hebben kunnen houden. Beuk is komend seizoen verantwoordelijk voor de materialen en kleding binnen de opleiding.

FC Dordrecht start de opleiding pas bij het O14 team. Om alle teams te voorzien van voldoende spelers, maar bovenal talentvolle spelers, zijn er elke zaterdag diverse scouts actief die in de regio, al seizoenen lang, jeugdwedstrijden bekijken. Het scoutingsteam bestaat komend seizoen o.a. wederom uit ‘’good old’’ Piet Staat, Han Schipperen, Erik Post, Frank van Vliet.

Buiten alle mensen op het veld is FC Dordrecht ook zeer blij met Erik de Jager en Ron Bakker als gastheren bij de wedstrijden van de jeugdteams. De Jager en Bakker zorgen ervoor dat de gasten op zaterdag zich thuis voelen in het wedstrijdsecretariaat.
Op dagen dat de Jager of Bakker er niet zijn is Bianca Bussem altijd bereid om onze gasten te ontvangen. Bussem verzorgt ook elke week de weekbrief voor ouders en spelers en levert waar nodig diverse hand- en spandiensten binnen de opleiding.

Op vervoersgebied is het Marlon Matong die als sinds jaar en dag spelers brengt en haalt en zorgt dat ze overal op tijd zijn. Ook Matong zien we komend seizoen terug aan de Krommedijk.

FC Dordrecht is voor komend seizoen nog wel op zoek naar assistent scheidsrechters voor de diverse teams. Bij O21 is er wel een ass. scheidsrechter te weten Jeroen.

Verder is FC Dordrecht ook nog op zoek naar een video analist die op zaterdagen de wedstrijden van de jeugdopleiding gaat filmen en deze verwerkt in Dotcom het platform waarin de jeugdtrainers van FC Dordrecht alle gegevens opslaan.

De afgelopen maanden zijn er diverse mensen binnen de jeugdopleiding druk bezig geweest met het uitwerken van het beleidsplan en dit samen te vatten in een werkbaar document. Vanaf komend seizoen gaat de gehele staf binnen de jeugdopleiding op dezelfde manier werken. Het managementteam heeft inmiddels met de gehele staf bijeenkomsten  / gesprekken gehad om de nieuwe plannen te presenteren. Vanaf 6 Juli (1e training fase 1 van de voorbereiding) werken de keeperstrainers, performance coaches, trainers allemaal tweewekelijks aan dezelfde doelen, zo probeert FC Dordrecht een duidelijke lijn in de opleiding te krijgen en duidelijkheid te creëren naar spelers en trainers.

Het managementteam staat te popelen om met deze enthousiaste en talentvolle staf te kunnen gaan beginnen aan het nieuwe seizoen!