Open top menu
Spotlights: Ronald Plaisier

Spotlights: Ronald Plaisier

Mijn naam is Ronald Plaisier, 47 jaar oud, geboren en woonachtig in Dordrecht dus een echte schapenkop.

Ik ben getrouwd met Chantel en heb 2 zoons, Ronan (18jaar) en Chester (10jaar).

Ronan heeft 6 jaar in de jeugdopleiding van FC Dordrecht gespeeld (2 jaar O14/O15/2 jaar O17 en 1 jaar in de O19) en sinds dit seizoen bij het 2de & 1ste elftal van Oranje Wit.

Chester voetbalt ook bij Oranje Wit in het O10-1 team.

Ik werk alweer ruim 3 jaar in H.I. Ambacht bij EPS BV als Warehouse supervisor & logistics en doe dit met veel plezier.

Behalve voetbal vind ik eigenlijk alle sporten leuk en volg dan ook zoveel mogelijk , een topper in de NBA ‘s nachts of Jos Verstappen ‘s ochtends vroeg geen probleem.

Vakanties, lekker eten/drinken, zwemmen, pokeren of nachtvissen op de rivier met vrienden…heerlijk!

Spelersloopbaan:

Ik ben begonnen met voetballen aan de schenkeldijk bij EBOH op 5 jarige leeftijd.

Bij Elf Boeren Op Hol/Eendracht Brengt Ons Hoger heb ik tot mijn 16de alle jeugd selectie teams doorlopen en op mijn 15de zelfs al mijn basis debuut als rechtsbuiten gemaakt (Arie V/D Zouwen was geblesseerd geraakt op de donderdag training) in ons 1ste elftal toen nog spelend op het 1 na hoogste amateurniveau de 1ste klasse (alleen hoofdklasse bestond toen nog erboven).

Dat zelfde jaar wonnen wij met Eboh B1 een toernooi bij VVGZ en werd ik uitgekozen tot beste speler waardoor ik mee mocht met de selectie talenten onder leiding van Petrescu naar Roemenie, ik deelde daar de kamer met Jean Paul van Gastel.

Het was ook Petrescu die mij na terugkomst uit Roemenie naar Deventer haalde om te spelen in de B1 waarin ook Marc Overmars voetbalde.

Go Ahead werd hem niet en na nog aantal maanden bij Willem2 in Tilburg gespeeld te hebben kwam ik via Frans Struis op stage bij toen nog DS’79 A1, seizoen erop Dordrecht’90.

Ondanks een vervelende enkelblessure waardoor ik zeker in het begin niet alles kon spelen toch een topjaar gehad waarin wij op de laatste speeldag uit op Harga tegen SVV A1 (stonden exact gelijk) na een slap begin met 3-2 de titel verspeelden.

Uiteindelijk promoveerden wij toch want Dordrecht’90 fuseerde met…SVV en dus het jaar erop weer een andere naam, SVV/Dordrecht’90.

Door de fusie met SVV liepen er grote namen aan de Krommedijk waaronder Maarten Atmodikoro, Errol Refos, Peter Barendse, Dean Gorre, Orlando Trustfull, Zier Tebbenhoff, keeper Joop Hiele en trainer Dick Advocaat.

De stap van de A1 naar het eerste was te groot en kwam ik in de belofte te spelen, een goed team want daar liepen veel oud 1ste elftal spelers van Dordrecht’90.

Jaar erop ben ik teruggegaan naar mijn amateurclub EBOH en heb hier tot mijn 39ste in het 1ste elftal gespeeld (18 seizoenen Zondag & 3 seizoenen Zaterdag).

Trainersloopbaan:

Dubbeldam 5 seizoenen (F3,F1,E1,D1 2x).

Laatste seizoen Dubbeldam D1 gecombineerd met assistent van Brian Groeneweg FC Dordrecht O17.

Fantastisch seizoen geweest met 2 talentvolle selecties.

We werden kampioen met FC Dordrecht O17 en op 1 punt achterstand 2de met Dubbeldam D1.

Inmiddels voor het 7de seizoen hoofdtrainer van FC Dordrecht O14.

Het 1ste seizoen was 1 grote ontdekkingsreis met veel leermomenten, zo kreeg ik 3 rode kaarten in dat seizoen al werd ik wel 3x vrijgesproken.

Uiteindelijk behaalden wij dat jaar pas in april onze eerste competitie overwinning thuis tegen Excelsior O14 met 2-1.

De ontlading bij de boys en staf was groot en zal ik nooit vergeten.

Ook het O14 toernooi in Basieux/Lille Frankrijk dat eerste jaar is onvergetelijk, 4 dagen genieten met wedstrijden tegen Lille , Olympique Lyon , Stade Rennes , Lens , Crystal Palace en nog aantal grote clubs.

De seizoenen erop maakten wij als club grote stappen ,het gat met clubs als Fortuna Sittard, MVV, VVV, De Graafschap, Excelsior, Willem II enz werd gedicht en qua ontwikkeling en resultaten ging het beter en beter en eindigden we steeds top 3 met als kers op de taart het kampioenschap van vorig jaar 2018-2019.

Ook wonnen wij het Den Helder toernooi na een zenuwslopende strafschopserie.

1 seizoen zal me altijd bij blijven..2016-2017.

Het begon al in de voorbereiding in mei met een halve finale plek op een sterk bezet Den Helder toernooi gevolgd door wederom een halve finale op het Rhodienne de hoek toernooi vlak bij Brussel.

De 2-0 overwinning op Anderlecht O14 in de ¼ finale is er 1 om nooit te vergeten…

In de competitie deden wij het erg goed en verdienden ook de titel maar misten uiteindelijk op een punt het kampioenschap.

Zeer veel talent in deze groep met 1 uitschieter Jordi Altena, aanvoerder en dirigent van het team.

Was dan ook geen verrassing dat de clubs in de rij stonden voor Jordi en Vitesse was de gelukkige.

Helaas gooide een zware knieblessure roet in het eten maar inmiddels is Jordi weer fit en klaar om zijn droom te verwezenlijken in Vitesse O17.

Seizoen 2019-2020 begonnen wij erg goed door gelijk de finale te halen van het Den Helder toernooi maar door veel kansen te missen verloren wij deze na strafschoppen.

De toon was gezet en wij speelden een prima 1ste seizoenshelft , helaas lieten wij het 2x liggen tegen Helmond Sport en dus eindigden wij op de 3de plaats en dus net geen promotie.

Zonde want zeker in de oefenwedstrijden tegen Feyenoord, Sparta, Ado Den Haag, Ajax, FC Utrecht lieten wij zien een niveau hoger aan te kunnen.

De 2de seizoenshelft begon met veel blessures of spelers die terug kwamen van een blessure waardoor wij zeer wisselvallig speelden , ondanks dit staan wij toch keurig op de 1ste plek en is het erg jammer dat het nu klaar is want de verwachting was zeker als wij weer compleet waren hoge ogen te kunnen gooien.

Ik wil dan ook alle jongens en ouders bedanken voor afgelopen seizoen en uiteraard heel veel succes wensen in het seizoen 2020-2021.

 

 

Sportieve groet Ronald Plaisier.

ronald.2 Ronald