Open top menu
Spotlights: Rob Keuken

Spotlights: Rob Keuken

Deze keer geen staflid maar speler Rob Keuken in de spotlights, Rob is een speler die bij Jong FC Dordrecht hoort en volgend jaar deel uitmaakt van onze O21. Daarnaast heeft hij ook al aan het eerste elftal mogen ruiken. Rob is een lange periode geblesseerd geweest en nu weer op de weg terug. Hierbij zijn verhaal:

Op 10 december 2018 heb ik mijn voorste kruisband gescheurd in een duel met een speler van  Jong Willem 2. Ondanks dat die in deze wedstrijd afgescheurd is, kwamen de fysio en ik er pas achter dat het zeker gescheurd was op het trainingskamp in Malaga met het eerste want toen na de warming up van de eerste training zakte ik door mijn knie.

Terug in Nederland gelijk een mri-gemaakt die duidelijk maakte dat alles afgescheurd was. Na de operatie heb ik de keuze gemaakt om in Tilburg te revalideren bij Kevin van Geel. Dit was 3 keer per week. Wat begon met opnieuw leren lopen zonder krukken naar krachttrainen en uiteindelijk weer een beetje voetballen. Om de 3 maanden had ik een testje waaruit bleek wat het krachtverschil was tussen mijn linker en rechter been. Langzamerhand mocht ik na 3 maanden weer het een en ander met de bal doen (pass en trap zonder onverwachtse bewegingen).

Na 7 maanden voor het eerst weer een keer het veld op. En tussendoor steeds weer 3 keer krachttraining. Ongeveer 13/14 maanden heb ik dit volgehouden tot ik weer de toestemming kreeg om terug volledig met de groep te mogen trainen. Helaas door corona heb ik dit weer uit moeten stellen, maar gelukkig kon ik afgelopen maandag eindelijk weer op het veld staan met de O21.

Rob Keuken

Rob keuken.1