Open top menu
Spotlights: Remco de Heer

Spotlights: Remco de Heer

Alhoewel ik liever de jongens van de jeugdopleiding in de spotlights heb staan kan het geen kwaad in deze tijden om mij eens voor te stellen aan de mensen rond de jeugdopleiding van FC Dordrecht.

Ik ben Remco de Heer, 44 jaar geboren in Dordrecht maar getogen in Papendrecht en vader van 2 jongens van 15 en 8 jaar. In het dagelijks leven ben ik manager bij een ICT bedrijf. In het weekend run ik samen met mijn vrouw Jeugdkeeper.nl, een keeperswinkel in Papendrecht, wat direct mijn passie verraad. Ik vind het geweldig om advies te geven over alle materialen en het hele weekend over voetbal te praten. Gezien er keepers uit het hele land en zelfs ook uit het buitenland naar de winkel komen heb ik door de jaren heen veel jongens en tegenwoordig ook steeds meer meiden leren kennen. Ik vind het altijd een geweldige eer als een jongen die bijvoorbeeld bij FC Utrecht een contract heeft getekend dit eerst komt laten zien voordat hij naar de rest van zijn familie gaat. Dat geeft ook weer aan dat het keeperswereldje een aparte wereld op zich is.

Bij de FC Dordrecht jeugdopleiding geef ik samen met mijn keepersmaatje Bianca Oskam keeperstraining aan de O14 tm O17 en hebben we dit jaar ook wat trainingen aan de voetbalschool gegeven. Bianca en ik geven al heel wat jaren samen training omdat we elkaar goed aanvullen. We grapten vaak dat we Good Cop/Bad Cop zijn. We hebben beiden een aparte aanpak waardoor dit tot nu toe erg goed gewerkt heeft bij de clubs waar we getraind hebben. Naast keeperstraining geven ga ik mij ook wat meer met de keepersscouting voor de jeugd bezighouden.
Ook help ik Roman Bussem met de site en plaats bijvoorbeeld de weekbrieven en andere berichtjes (niet de spotlight berichten šŸ˜Š ) op de website van de jeugdopleiding.

Naast FC Dordrecht organiseer ik af en toe een keepersdag om talenten op te sporen, help ik af en toe een bevriende keeperstrainer op zijn Keepersschool en ben ik een aantal keer per jaar trainer bij Jonger Oranje. Natuurlijk besteed ik ook af en toe tijd aan mijn vrouw en kinderen. Helaas moet ik door een auto-immuunziekte wel selectief zijn in de activiteiten die ik onderneem, maar stilzitten is geen optie.

Nu het voetbal helemaal stilligt zijn er een aantal bevlogen BVO (jeugd)keeperstrainers met een initiatief gekomen om ervaringen uit te wisselen, visies te horen en eigenlijk het vak te bespreken, zodat het algehele niveau in het land omhoog gebracht kan worden. Eens per week hebben we nu een videomeeting. Waar we met een paar trainers zijn begonnen is al uitgegroeid tot een meeting met Feyenoord, Ajax, Utrecht, Sparta, Excelsior, De Graafschap en natuurlijk FC Dordrecht. Fantastisch dat dit nu mogelijk is met de hedendaagse techniek.

Mijn doel (en die van Bianca) is om een gedegen keepersopleiding neer te zetten bij de club waar iedereen trots op kan zijn en waar we uiteindelijk de keeper voor het eerste af leveren.

Stay safe en probeer thuis door te trainen.

Remco de Heer
Keeperstrainer FC Dordrecht jeugdopleiding

remco de heer