Open top menu

Competitie opzet bovenbouw

De afgelopen jaren is de competitieopzet van de O13 t/m de O17 al op de schop gegaan in de Ere Divisie en 1e Divisie.

De KNVB is nu voornemens om dit ook bij de hoogste jeugdelftallen te doen. De nieuwe plannen zullen uiteraard ook voor FC Dordrecht consequenties hebben. Het voorstel is om de O19 competitie te laten vervallen en een O18 en nieuwe O21 competitie in het leven te roepen. Doel van deze verandering is om spelers beter in te laten stromen in het ,,senioren” voetbal.

De nieuwe competities zullen van gelijke opzet zijn als de huidige O13 t/m O17 competities. Dus de competities worden ingedeeld in blokken van 8 teams met een Ere Divisie Hoog en laag, 1e divisie Hoog en Laag enz.

Er is dus een competitie tot de winterstop en na de winterstop, met in zowel de voorjaars- als najaarsreeksen promotie en degradatie mogelijkheden.
Om tot een indeling te komen denkt de KNVB eraan om de eindklassering van O19 aan te houden voor de indeling van de nieuwe O21 competitie. Bij de O18 denkt de KNVB eraan om de eindklassering van O17 aan te houden om tot een indeling te komen.

Er is dus dit seizoen zeker voor onze O17 (1e divisie) en onze O19 (2e divisie) nog veel om voor te strijden.

De KNVB is nu druk in gesprek met alle belanghebbenden en is voornemens in December uitsluitsel te geven.