Open top menu

Opgave schoolgegevens ivm aanvraag sportstatus

FC Dordrecht Jeugdopleiding heeft de school gegevens van alle spelers nodig voor het aanvragen van de sportstatus van spelers voor het seizoen 2018-2019.

Jong FC Dordrecht, onder 16 jaar, onder 15 jaar en onder 14 jaar hebben volgens de nieuwe regels van de KNVB direct de sportstatus. Voor onder 19 jaar en onder 17 jaar zal dispensatie aangevraagd moeten worden bij de KNVB.

Wanneer je de sportstatus, als speler hebt, dan geeft dit minder problemen om vrij te krijgen van school voor je trainingen. Ook in het seizoen 2018-2019 zullen we voor een specifieke groep zowel zeker individuele middagtrainingen hebben bij FC Dordrecht. Momenteel wordt onderzocht, of individuele ochtend traingen tot de mogelijkheden behoort.

Zit je op een school met de zogenaamde LOOT-faciliteiten, zoals het Johan Cruyff college, het Thorbecke college en het Scheldemont college etc., dan hoeft het vrij krijgen voor trainingen geen probleem te zijn en zal men alles in het werk stellen om de speler vrij te geven om de training te volgen.

Bij de sportstatus zijn er 3 gradaties namelijk:

Belofte de speler speelt op het hoogste, of één na hoogste niveau
Nationaal talent de speler o/15, of o/16 speelt in een vertegenwoordigend elftal
Internationaal talent de speler o/17, o/18, of o/19 speelt in een vertegenwoordigend elftal

Zit je niet op een LOOT-school, dan krijg je wel de bovenvermelde status, maar niet automatisch de faciliteiten, zoals op een LOOT-school, of het Johan Cruyff College.

HET IS DUS ZEER BELANGRIJK OM DE SCHOOLGEGEVENS IN TE VULLEN EN VOOR 31-07-2018 TE VERSTUREN.

Wij zullen de scholen informeren dat je bij FC Dordrecht speelt en hen informeren mbt de trainingstijden.

Belangrijk: geef het email-adres op van de contactpersoon van jouw school.

Klik hier om het formulier “Onderwijs Gegevens” in te vullen