Open top menu

Winst voor onder 17, Onder 19 jaar gelijk spel, verlies voor de jongsten

‘s-Ochtends om 11 uur begonnen onze 14-jarigen aan de uitwedstrijd bij Excelsior. In de 1e helft werd er redelijk gespeeld, al waren op momenten de lange bal niet nodig. Een moment van onoplettendheid was er debet aan, dat er met een 1-0 achterstand werd gerust.

In de 2e helft werd het nog 2 en 3-0. Op zich werd er weinig of niets weggeven, maar wat de schrijver heeft begrepen van de trainer, werd er teveel de lange bal gespeeld.

Onder 15 jaar ging met goede moed starten tegen De Meern echter na 3 minuten stond men al met 10 man. Te weinig inzet en discipline in het team was er mede de oorzaak van, dat met maar liefst 1-5 werd verloren.

Omdat je toevallig bovenaan staat, moeten we niet gaan denken, dat we kunnen voetballen. Inzet en discipline is een eerste vereiste. Op deze wijze laten de spelers de club vallen en dat wordt als zeer ernstig opgevat door de Jeugdopleiding.

Onder 17 speelde de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse DWS. Een ploeg, die alleen op de counter speelde in de 1e helft. Wanneer er iets accurater met de kansen was omgegaan, dan zou de wedstrijd met de rust gespeeld zijn.

In de 2e helft speelde DWS meer vooruit, omdat men de opgelopen achterstand van voor de rust wilde goed maken. Buiten een paar mogelijkheden is men niet echt gevaarlijk geweest. FC Dordrecht had ook nog kansen om de score te verhogen. De laatste minuten waren spannend, maar de winst was er.

Onder 19 jaar speelde de traditie getrouwe moeilijke uitwedstrijd tegen Barendrecht en speelde wederom een puike 1e helft, jammer dat door 2 persoonlijke fouten de tegen doelpunten tot stand kwamen. Dit is niet erg en gebeurt in het voetbal. Twee mooie doelpunten en meerdere goede aanvallen hadden de wedstrijd voor rust kunnen beslissen.

In de 2e helft een ander Barendrecht meer druk naar voren en een uitstekende spits zorgde voor meer onrust bij FC Dordrecht. Zonder echt grote kansen te krijgen stokte Barendrecht evenals FC Dordrecht bij 2 doelpunten. Eindstand 2-2.