Open top menu
Winst voor onder 19 en onder 15 / Verlies voor onder 17 en onder 14

Dit weekend speelden Onder 19 en Onder 15 jaar hun thuiswedstrijd en zetten deze in winst om.

Onder 19 jaar speelden met name in de 1e helft reactie voetbal tov tegenstander Velo. Het was voetballend niet best maar toch werd de rust bereikt met een 2-0 tussenstand.

In de 2e helft was het allemaal beter en werd er uiteindelijk met 5-1 gewonnen.

Onder 17 jaar had de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen en om 10 uur werd er al vertrokken met een tussenstop in Zwolle, waar de benen werden gestrekt.

FC Groningen bleek een zeer sterke ploeg te hebben met fysiek en snelheid. Onze B’s hadden duidelijk wel meer balbezit, maar hadden moeite met de snelle omschakelingen van de tegenstander. Een lange bal van hun keeper bracht de spits voor de goal en het stond 1-0. Enkele minuten daarna stond het al 2-0. Ondanks het bij vlagen goede spel van onze jongens van achter uit strandde het spel steeds in de voorhoede. Hierdoor waren de omschakelingsmomenten van FC Groningen legio. Op het moment, dat FC Dordrecht sterker was, werd er door Raivano attent gereageerd en was de stand 2-1.

FC Groningen scoorde vlak voor rust nog 3-1 en de wedstrijd leek gespeeld.

In de 2e helft is FC Groningen op de laatste fase van de wedstrijd na niet meer gevaarlijk geweest en een bal op de lat, een onterecht afgekeurde goal en een onderuit geschopte Ruben in het strafschopgebied resulteerde niet in doelpunten. Hoe kan het ook anders.

Al met al verdiende op basis van de kwaliteiten van FC Groningen het team niet te winnen, maar minimaal een gelijkspel zou verdiend zijn geweest.

Ook Onder 15 jaar had bij de rust tegen Elinkwijk een 2-0 voorsprong. Hier probeerde men uit te voeren wat we graag zien, alleen kan de druk vooruit nog beter worden uitgevoerd. De 1-0 was een mooi voorbeeld hoe het moet. Dit heeft te maken met het op het juiste moment coachen. Mooiste doelpunt was de ingestudeerde corner, die koppend mooi werd gescoord.

Onder 14 jaar speelde zijn uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport en verloor met 3-2 in de 74e minuut(?). Na een 1-0 achterstand werd voor de rust nog de 1-1 bereikt. In tegenstelling tot andere wedstrijden was het spel te onrustig en hier moet hard aan gewerkt gaan worden. VVV/Helmond Sport kreeg een strafschop tegen wat zou betekenen, dat we voor zouden komen. Het werd echter 2-1 voor VVV/Helmond Sport. Alles op alles werd er gezet en VVV/Helmond Sport kwam er niet meer aan en werd het verdiend 2-2. Het leek erop, dat dit de einduitslag zou worden, echter de blessure tijd werd ons team fataal.

Tegen Willem II hadden wij het geluk aan onze zijde en nu even niet. Dat is ook voetbal.