Open top menu

Vragen over individuele trainingen van ouders en scholen

FC Dordrecht Jeugdopleiding krijgt veel vragen van ouders en scholen over de individuele trainingen. Ook wij weten, dat het zowel voor de scholen, als voor de ouders een uitdaging is om een en ander te regelen.

Ook voor ons is dit geheel nieuw en moeten we uit de ervaringen, die we opdoen, leren.

Veelgestelde vraag is hoe lang deze trainingen worden voortgezet tijdens het seizoen. Is dit blijvend, of een bepaalde periode.

Het antwoord is: dit is geheel afhankelijk van het opname vermogen van de speler. Wanneer er voldoende verbeterd is, dan kunnen de spelers met zelf training zich verder verbeteren. Voor sommige spelers zal in 1e instantie de duur 4 trainingen kunnen zijn, voor anderen 8 extra trainingen. Het kan zelfs voorkomen, dat dit voor het gehele seizoen is.

Belangrijk blijft, dat een en ander te matchen is met school en de prestaties op school.

Ook wordt er gevraagd, dat wanneer een speler nog niet bij de 1e sessie zit, hij dan niet in aanmerking komt.

Antwoord: in principe komt iedereen in aanmerking, echter wanneer de leiding van de Jeugdopleiding ziet, dat een speler te veel verzuim heeft op gewone trainingen, weigert zich te verbeteren tijdens gewone trainingen, of gewoonweg te kort komt en zich niet verbeterd tijdens het seizoen, zijn gedrag en discipline onvoldoende is, school resultaten onvoldoende zijn, dan kan het zijn dat wij geen extra tijd in deze speler investeren.

Hier gaan wij echter niet vanuit.