Open top menu

Doelpunten festijn Jeugd aan de Krommedijk

Afgelopen zaterdag speelden FC Dordrecht onder 15 en onder 14 jaar beiden een oefenwedstrijd tegen respectievelijk FC Utrecht en Excelsior Rotterdam.

Onder 14 jaar speelde deze wedstrijd minder qua voetbal. Strijd was er wel. Teveel spelers spelen de lange bal en vergeten de combinatie te zoeken, wat wij als opleiding uiteindelijk willen.

Na een 0-1 achterstand werd er na een goede dieptebal de 1-1 gescoord. Een voetballend beter FC Utrecht scoorde opnieuw en na de 2-2 liep FC Dordrecht uit naar een 4-2 voorsprong. In het laatste kwartier scoorde FC Utrecht nog 3x waardoor de eindstand 4-5 is geworden. Een verdiende overwinning voetballend gezien, echter hadden onze jongens de 4-2 niet uit handen mogen geven.

Onder 15 jaar speelde een goede 1e helft en stond bij rust op het 1 divisie hoger spelende Excelsior met 2-0 voor. Het zou echter niet gek zijn geweest, wanneer gezien de vele kansen een zeer ruime voorsprong op het bord had gestaan.

In de 2e helft stonden 11 andere spelers in het veld en werd het duidelijk, dat deze spelers zich niet aan de speelwijze konden houden, waardoor het voetballend beduidend minder werd. Openbaring was de op de voor hem vreemde rechtsback positie spelende Oberson. Excelsior scoorde 3x en vlak voor tijd kon FC Dordrecht nog scoren, zodat de eindstand 3-3 werd.