Open top menu

Jeugdig Jong FC Dordrecht verliest van reserves PEC Zwolle

De beloften van FC Dordrecht zijn de competitie begonnen met een 2-4 nederlaag op eigen veld tegen PEC Zwolle. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, wisten de Dordtenaren bij vlagen zeer goed spel zien. Toch was het Zwolle wat al na een paar minuten een corner kreeg, waar Reniers uit kon scoren.

Lang kon Zwolle niet genieten van de voorsprong, want Quincy Boogers kon bij de volgende hoekschop vrij inkoppen en scoorde direct de gelijkmaker. Het tweede deel van de eerste helft was overduidelijk voor de bezoekers, die door de scheidsrechter werden geholpen aan een voorsprong. Alliet werd in het eigen doelgebied aangevallen en ex Schapekop Van Hintum kon daarna intikken. Nijland en Ilikilou konden vervolgens uitbreken en faalden niet oog in oog met Alliet.

Na de rust was het FC Dordrecht dat nog iets van de wedstrijd probeerde te maken. Daar kregen zij meerdere mogelijkheden voor, maar alleen Bert den Ridder wist die te benutten. Touré schoot hoog over en vervolgens nog een keer tegen de onderkant van de lat. Zwolle beperkte zich tot counteren, maar verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Jong FC Dordrecht, met 4 spelers die momenteel voor de A jeugd uitkomen, heeft zich vanavond gepresenteerd als een sterk voetballend team. Ze hebben zich prima verweerd tegen het team van Zwolle wat met 7 selectiespelers naar Dordrecht kwam.

Foto: Ibrahim Touré haalt verwoestend uit, maar zijn schot treft de lat. Gemaakt door Martin Berkhout

Tagged