Open top menu

FC Dordrecht A1 loopt promotie mis

In Wijk bij Duurstede is de A1 er niet in geslaagd promotie af te dwingen naar de 1e divisie. In de finale van de nacompetitie tegen NEC/FC Oss A1 keken de Schapenkoppen bij rust tegen een 1-0 achterstand aan en in het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord.

FC Dordrecht was de voetballende ploeg en kwam in de eerste helft tot een aantal goede kansen. Binnen de vijf minuten was er al een grote mogelijkheid om NEC/FC Oss een tik toe te dienen. Daarna waren er meer kansen om op voorsprong te komen. Gescoord werd er echter niet. Terwijl NEC/FC Oss niet tot noemenswaardige kansen kwam, namen zij wel de leiding via een afstandsschot: 0-1.

Ook na de rust maakten de Schapenkoppen het spel. Er waren voldoende gevaarlijke momenten voor de goal van NEC/FC Oss en de gelijkmaker hing in de lucht. Via een paar uitvallen kreeg NEC/FC Oss kansen om de wedstrijd te beslissen, maar goed optreden van doelman Ruben Schlink voorkwam dat.

In de eindfase van de wedstrijd kreeg FC Dordrecht nogmaals de kansen om te scoren (na een corner een aantal schoten op doel, zelfs van dichtbij, maar de keeper stond de 1-1 in de weg). Aan de andere kant kreeg NEC/FC Oss nog eens een grote kans op de 2-0, maar gescoord werd er niet meer. We kunnen wel zeggen dat de gelukkigste vandaag heeft gewonnen. Iets wat overigens ook beaamd werd door de trainer van NEC/FC Oss.

Door dit resultaat blijft NEC/FC Oss A1 1e divisionist en FC Dordrecht A1 2e divisionist.